Mees Coppelmans

Ik ben Mees Coppelmans en ik geef op dinsdagavond de MMA-les van Radbudo. Ik ben hier in 2022 mee begonnen nadat ik zelf met veel plezier zo’n vijf jaar MMA heb getraind bij het Radboud Sport Centrum. Wat mij opviel toen ik begon met trainen was dat de sfeer binnen de groep super positief was. Er werd veel gelachen, iedereen voelde zich op zijn gemak en was het altijd gezellig. Het is ons gelukt om deze sfeer tot op de dag van vandaag te behouden en ik denk dat dit ons uniek maakt binnen de, soms toch wat harde, MMA-wereld.

Zelf heb ik een achtergrond in judo waarin ik de eerste dan heb weten te behalen. Mijn judo carrière is ondertussen voorbij en ik houd me al een tijdje vooral bezig met MMA en BJJ/grappling. Naast de trainingen verzorgen bij Radbudo train ik zelf bij Strive/Kickboksing Arnhem en zul je me ook af en toe zien bij de andere lessen op het RSC.

Het leuke van MMA vergeleken met andere (vecht)sporten vind ik de persoonlijke stijl die iedereen kan ontwikkelen. If it works, it works. Er is niet zozeer een “fout” of een “goed”, je kunt zelf bepalen welke technieken je wilt gebruiken die passen bij je eigen stijl. Daarnaast zijn er, omdat MMA alle vechtstijlen bevat, enorm veel technieken te leren. Zelfs na jaren trainen kom je regelmatig nieuwe dingen tegen die je zelf weer kunt uitproberen tijdens sparren.

Over sparren gesproken; ik probeer in de les altijd een goede balans te vinden tussen lekker knokken en weer veilig naar huis gaan. MMA is een full contact vechtsport, daar ontkom je niet aan. Echter, je zult tijdens de trainingen leren hoe je dit op een verantwoorde manier kunt beoefenen met je medestudenten. Hopelijk tot snel op de mat! OSU!