Mark van der Wolf

Mijn naam is Mark van der Wolf, trainer van de cursus jiujitsu bij het RSC. Sinds mijn 19e sta ik in de dojo. Mijn bouwjaar is 1978, dus dat is inmiddels meer dan 25 jaar geleden. Eigenlijk had ik al eerder willen beginnen, maar in het dorp waar ik opgroeide waren voetbal en touwtrekken de enige vechtsporten in de buurt.

Toen ik in Nijmegen ging studeren, was de keuze ineens reuze. Ik ben begonnen met karate en schermen, maar raakte uiteindelijk verslingerd aan jiujitsu. Na enkele cursussen werd ik samen met een paar mede-cursisten oprichter van NSJV Zanshin, een van de voorlopers van Radbudo. Sindsdien ben ik een beetje vergroeid met de vereniging; ik ontmoette er mijn vrouw en beste vrienden, was jarenlang bestuurslid en ben nog steeds actief als vrijwilliger, sporter en trainer, dus.

Naast mijn eerste dan jiujitsu heb ik eerste dan okinawa kobudo en derde dan katori shinto ryu. In die twee krijgskunsten geef ik ook les, niet bij het RSC maar bij Migaku. In het dagelijks leven werk ik op de communicatieafdeling van het Radboudumc.

Het mooie van lesgeven bij Radbudo voor mij is dat ik – geheel in de Japanse traditie – nu mag doorgeven wat ik geleden hier zelf geleerd heb. Dat probeer ik te doen zoals we dat bij onze vereniging gewend zijn: met waardering en respect voor iedereen, een beetje humor, en vooral veel plezier!

Interesse in jiujitsu? Meld je vooral aan voor een proeftraining!