Joost Verbrugge

Ik ben Joost Verbrugge, vijfde dan jiujitsu en tweede dan judo, vanaf juli 2007 de vaste docent bij de vereniging. Ik vind het belangrijk dat iedereen zich thuis voelt en op eigen niveau met ons mee kan trainen. Tijdens een training mag je best wel eens uitgedaagd worden op een ander niveau, maar uiteindelijk moet iedereen de training als prettig ervaren, wat geleerd hebben en lekker hebben getraind.

In 1998 ben ik judoleraar en jiujitsuleraar geworden. In datzelfde jaar ben ik als sportinstructeur bij de Koninklijke Marechaussee begonnen. Na vijf jaar ben ik overgestapt naar de politie als docent
geweldbeheersing en vuurwapendocent. Dit heb ik binnen meerdere eenheden en teams 19 jaar gedaan. Nu werk ik op een ROC voor de opleiding Handhaving. Zelfverdediging en de regelgeving hiervan zijn mijn uitgangspunten bij de lessen.

Ik ben bestuurslid van Stichting Register Docent Gevaarsbeheersing en weerbaarheid en ben lid van de Nationale opleidingscommissie jiujitsuleraren van de Judo Bond Nederland. Ook ben ik dangraad examinator van de Judo Bond Nederland.

Het leuke aan jiujitsu bij Radbudo geven is dat de groepssamenstelling steeds verandert maar er wel een fanatieke groep is die altijd komt. We waarderen en respecteren elkaar en ondersteunen iedereen op zijn eigen niveau.

Wanneer kom jij meetrainen?